algo de nubes
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
30°

Els pous municipals de Santa Maria, Binissalem i Alaró estan sota mínims

Els Ajuntaments hauran de comprar líquid a Emaya per passar l'estiu

El nivell dels pous municipals que abasteixen els pobles de Binissalem, Alaró i Santa Maria es troben enguany més baixos que mai quan tot just s'ha encetat l'estiu. Les bombes d'extracció de què disposen els municipis no tenen la capacitat suficient per xuclar a la gran profunditat a què es troba ja l'aigua.

Aquesta circumstància ha obligat els Ajuntaments a cercar solucions alternatives que, gairebé sempre, passen per connectar-se a les canonades que té Emaya per conduir l'aigua des dels pous que té a la zona cap a Palma i a comprar l'aigua més cara que subministrant-la directament als ciutadans.

A Binissalem els dos pous municipals estaven ahir ja a punt d'aturar-se per falta de cabal. L'Ajuntament ja tenia previst que, tan bon punt passàs això s'obrissin les canalitzacions d'Emaya. Segons ens va informar, el primer tinent de batle, Miquel Nadal, això produiria un encariment en el cost del líquid que passarà de 12 a 16 pessetes la tona.

A Alaró es troben en similars circumstàncies. Els nivells de les tres perforacions es troben tan baixes com a finals d'agost del passat any, tal com va apuntar Guillem Carbonero, portaveu de l'empresa Sorea, adjudicatària del servei. L'altre recurs hídric, la font de Ses Artigues, també dóna encara aigua però de forma molt limitada. Els responsables de Sorea atribueixen aquests baixos nivells a la manca de pluges i descarten que les extraccions d'Emaya hi puguin tenir res a veure. De tota manera s'ha reconegut que tan bon punt com fallin les bombes municipals s'aprofitarà les canonades d'Emaya.

Curiosament ahir a Santa Maria el pou de Son Torrella va tornar a donar aigua després que s'hagués esgotat només dos dies abans. El batle, Mateu Morro, va atribuir aquest fet a una possible suavització de les extraccions d'Emaya que haurien possibilitat la recuperació momentània dels nivells. De tota manera Morro insistí «en la gravetat de la situació a causa de la inseguretat que ens crea als municipis».

A Consell, no perilla per ara l'abastiment però l'únic pou d'on s'abasteix el municipi i que es troba ubicat dins del veí terme d'Alaró, ja s'hi ha registrat també una forta baixada. Arran d'aquest fet el batle, Joan Bibiloni, demana prudència a la població a l'hora d'obrir les aixetes i moderar el consum, si bé no es planteja encara mesures restrictives. En el cas que la perforació fallàs també s'hauria de recórrer a l'aigua d'Emaya tot i que fins ara no ha fet falta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.