algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

La Junta Electoral Central dirà avui si el PP manté la majoria a l'Ajuntament

Ahir va resoldre les impugnacions dels partits de Cort

La Junta Electoral Central, amb seu a Madrid, va resoldre ahir les impugnacions que els partits polítics amb representació a Cort presentaren contra l'escrutini de la Junta Electoral de zona, que atorgà la majoria absoluta a Joan Fageda (PP).

Malgrat la resolució que es va prendre ahir, no serà fins avui que la Junta Electoral Central comuniqui a les formacions polítiques el resultat de les impugnacions. Com es recordarà, la setmana següent a les eleccions del 13-J va ser plena de nervis, tensions i incerteses. El diumenge electoral a la nit, Fageda tenia majoria absoluta (15 regidors sobre 29). El dimecres, quan la Junta Electoral de zona revisà els resultats, restà al PP un regidor i l'atorgà a UM, amb la qual cosa Fageda perdia la majoria absoluta i s'obria la possibilitat d'un pacte de progrés entre la resta de partits. Aquests presentaren impugnacions dijous i, divendres, la Junta Electoral de zona sumà 109 vots al PP i només 2 a UM. D'aquesta manera, el batle en funcions tornava a recuperar la majoria absoluta.

Dissabte, tots els partits presentaren impugnacions davant la Junta Electoral Central; el PP, amb la intenció de mantenir o incrementar les diferències establertes per la junta de zona, i la resta de partits, amb l'objectiu de restar un nombre suficient de vots als populars per tal que tornin a perdre la majoria absoluta.

La junta central ha estudiat les impugnacions dels partits de Cort, i les de la resta de l'Estat, durant dilluns i dimarts, i dedicaren la jornada d'ahir a dictar les resolucions definitives, però no serà fins avui que les farà públiques. Cal recordar que el PSIB i Esquerra Unida-Els Verds han demanat a la Junta Electoral Central la repetició de les votacions a dues meses electorals on han desaparegut les actes, que poden sumar més d'un milenar de paperetes. Als socialistes els falten quasi 300 vots per sumar un regidor més. El PSM sol·licita que 2.526 sufragis dels populars siguin invalidats perquè no eren del color oficial. UM, que està a 5 vots del segon regidor, demana l'anul·lació de 104 paperetes del PP perquè foren reclamades fora de termini.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.