algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°

El SATSE es tanca a Son Dureta per reclamar un increment de plantilla

Asseguren que cada infermer fa la feina de dos «i a vegades de tres»

Els delegats a les Balears del sindicat d'infermeria SATSE protagonitzaren ahir un tancament de dotze hores a la sala d'actes de l'hospital de Son Dureta per protestar per la manca de plantilles als centres hospitalaris i per la desestabilitat en els torns que pateixen aquests treballadors. Constantino García, secretari d'acció sindical del SATSE, explicà que hi ha 850 treballadors ATS a Mallorca a l'hospital de Son Dureta, la clínica Verge de Lluc i els ambulatoris del Carme i Inca.

Els infermers demanen que hi hagi un increment de les plantilles, ja que en aquest moment a les Balears s'està en la meitat del nombre de treballadors que s'haurien de tenir, i més estabilitat en els torns del personal amb l'establiment d'una programació semestral dels torns. «A més a més, no pot ser que les infermeres hagin també de substituir les baixes, vacances i permisos. Hem arribat a un punt en què una infermera fa normalment la feina de dues i en ocasions fins i tot la de tres. Aquí la gent de gerència pot dir el que vulgui, però els qui treballen com a infermers als centres de les Balears saben bé allò que hi ha i quins són els nostres problemes».

Així mateix, el SATSE també demana que aquests professionals puguin tenir un desenvolupament i reconeixement a través de la potenciació de les especialitats. «El Ministeri, el 1987, va reconèixer que hi havia set especialitats i tan sols la de comare ha estat desenvolupada. Nosaltres esperam que el Ministeri les desenvolupi, però han passat dotze anys i no s'ha mogut peça per fer-ho».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.