algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

El PSM i Unió Mallorquina acorden que estaran junts en el mateix Govern

Suspenen els contactes amb altres partit fins tenir enllestit un programa comú

El PSM i Unió Mallorquina ja han explicitat les primeres condicions que posaran per donar suport a qualsevol alternativa de Govern, en la qual els dos partits es volen integrar de manera conjunta. Les converses amb els altres grups polítics han quedat ajornades a les reunions a la finalització del document-base comú en una altra trobada que tindrà lloc demà. Qualsevol partit o bloc partit que vulgui negociar haurà d'acceptar les dues formacions com si fossin un interlocutor únic.

Aquesta fou la conclusió de la trobada que mantingueren ahir els representants dels dos partits. Pel costat del PSM hi assistiren Mateu Morro, Pere Sampol, Sebastià Serra i Maria Antònia Vadell, mentre que la delegació d'Unió Mallorquina estava integrada per Maria Antònia Munar, Maximilià Morales, Bartomeu Vicens i Josep Lliteres.

El primer paquet de condicions que els nacionalistes posaran als altres partits fa referència a l'autogovern: reconeixement de les Illes Balears com a nacionalitat històrica; reforma de l'Estatut d'Autonomia que ens equipari competencialment a les autonomies plenes; traspàs de la gestió portuària i aeroportuària; concert econòmic assolible gradualment mitjançant un pacte fiscal que contempli el traspàs de l'agència tributària, augment de la participació en la recaptació dels imposts estatals (IRPF, IVA i imposts de societats i de matriculacions) i capacitat normativa per poder modificar alguns aspectes dels tributs que tenim transferits; compliment i ampliació del REB; reconeixement de la insularitat per part de la UE que es tradueixi en una participació en els fons estructurals, en compensacions en matèria de transports, d'energia, medi ambient i agricultura;i, finalment, potenciació dels consells insulars amb la supressió de la tutela del Govern balear i aprovació d'un sistema definitiu de finançament per a aquestes institucions en aquesta legislatura.

La sessió de demà redactarà el programa comú respecte de temes socials, culturals i mediambientals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.