algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Les extraccions d'Emaya assequen dos dels pous que subministren al poble

L'Ajuntament comprarà aigua a pous privats per mantenir el cabal necessari

Els dos principals pous que subministren aigua al poble s'han assecat de manera sobtada, després que durant les darreres setmanes s'haguessin registrat ja algunes baixades en els seus nivells.

Malgrat aquesta circumstància, l'Ajuntament ha aconseguit assegurar per ara el subministrament per a tota la població posant en marxa un tercer pou alternatiu, que amb tot, només té capacitat per donar aigua a la meitat de la població.

La causa de l'exhauriment dels pous es tornaria a trobar, com ja va passar en el cas de Lloseta, en les fortes extraccions que l'empresa municipal de Palma Emaya realitza als pous de Son Perot Fiol, Morneta, can Negret, dins de l'aqüífer d'Alaró, d'on s'abasteixen tots els municipis de la zona. Si més no aquesta és la versió oficial que han posat de manifest els serveis tècnics municipals.

En aquest moment, el consum mitjà d'aigua al poble se situa al voltant de les 1.200 tones diàries quan, segons les dades oferides per Emaya, de la zona es xuclen i s'emporten cap a Palma 19.000 tones diàries. Davant aquesta situació ja s'han plantejat dues solucions alternatives de caire provisional. La primera passaria per comprar aigua a Emaya, si bé s'hauria de negociar un preu assequible, ja que fins ara l'empresa pública només la subministrava partint de les mateixes tarifes de Palma, que són molt més cares que les que s'apliquen a Santa Maria.

D'altra banda també s'estudia, si ha de sortir més barat, connectar la xarxa pública a dos pous privats també situats a l'àrea de Terrades. En tots dos casos la inversió a fer seria mínima a causa de la proximitat amb les canonades públiques. De tota manera s'ha deixat ben clar que la solució definitiva és la perforació d'un nou pou.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.