Els hotelers i les centrals sindicals, al tancament d'aquesta edició, semblava que estaven a punt d'arribar a un principi d'acord passada la mitjanit, després de més de sis hores d'intenses negociacions al Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears, la qual cosa possibilitaria la desconvocatòria de la vaga d'hoteleria de dotze dies, que començaria el pròxim divendres 25 a les 7.00 hores del matí i continuaria el 26 i 27 de juny, 5, 6, 7, 13, 14 i 15 de juliol i 1, 2 i 3 d'agost).
El possible preacord recull, a grans trets, les principals reivindicacions de Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT), encara que el conveni col·lectiu que se signi definitivament serà per un període de tres anys, demanda dels empresaris hotelers, i no a dos, com volien els representats dels treballadors.
La pujada salarial que s'aconseguiria arribaria al 10'75 per cent, repartit en tres anys. Al primer s'assoliria un 4 per cent; en el decurs del segon s'afegiria un 3'75 per cent; per tancar el tercer i darrer any amb l'increment del 3 per cent.
Pel que fa a la jornada laboral, no es produeix la reducció d'aquesta a 35 hores, ja que s'ha arribat a un pacte d'un còmput setmanal de 40 hores i dos dies lliures. Referent a l'exigència sindical sobre la pujada de categoria de la cambrera de pis al nivell salarial IV, la patronal acceptaria aquest punt, però sempre que el seu contracte estipuli 40 hores setmanals de feina feta.
Sobre la quantitat de la plantilla mínima de fixos i fixos discontinus, s'acordaria un 65 per cent, mentre que la resta es cobriria a través de contractes eventuals i d'empreses de treball temporal.