algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
27°

Dos incendis a Algaida i a Camp de Mar cremen cinc mil metres quadrats

Els dos focs que es varen originar a la mateixa hora foren extingits

El foc va tornar a ser protagonista un diumenge. Dos incendis ocorreguts a Algaida i a Camp de Mar, a Andratx, varen cremar un total de cinc mil metres quadrats de massa forestal. A les 16.03 minuts es va avisar d'un petit incendi en un solar d'Algaida que es va estendre i va arribar al bosc, fet que va provocar que es cremassin devers tres mil metres quadrats.

Tot i que la intervenció dels mitjans va ser ràpida, no es va poder evitar que les flames arribassin a la massa forestal. La culpa, segons Ibanat, va ser en aquesta ocasió pel vent i el terreny sec. El començament del foc va tenir lloc a la finca de Ses Mailes, prop d'una casa, i la Benemèrita, després d'una ràpida investigació, descobrí que minuts abans del foc dos menors d'onze i dotze anys, havien demanat un encenedor en l'esmentat habitatge, amb l'argument que eren d'excursió i havien d'encendre un foc.

Sembla que els menors varen cremar unes plantes, sense tenir en compte el vent, que va provocar ràpidament les flames. El fet que el foc es produís a un solar, prop d'una àrea de cases, va agilitzar l'arribada de mitjans per evitar que el foc posàs en perill la població. A les 16.50 minuts l'incendi es va donar per extingit, sense que afectàs les zones urbanes.

D'altra banda, mentre es posava en marxa el dispositiu per controlar i sufocar el sinistre d'Algaida, es va declarar un altre foc forestal. L'incendi va tenir lloc a Camp de Mar, a Andratx. Novament es va haver d'activar un segon operatiu, que comptà amb la participació de diferents organismes.

El foc va cremar una superficie de pinar i càrritx de dos mil metres quadrats, segons va informar una portaveu de l'Institut Balear de la Naturalesa, Ibanat, entitat que depèn de la Conselleria de Medi Ambient. A les 18.41 el foc es va donar per acabat.

Les mateixes fonts assenyalaren que l'avís de foc va ser donat a les 16.08 hores. Immediatament, mitjans aeris i terrestres es varen posar en marxa per tal de controlar-lo. L'incendi va afectar pinar i en cap moment hi va haver perill per a zones poblades. Durant l'extinció de les flames varen participar dues avionetes i dos helicòpters, efectius dels parcs de bombers d'Andratx i Calvià, de Protecció Civil, Guardia Civil i brigades de l'Ibanat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.