algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Sindicats i hotelers només tenen quatre dies evitar la vaga

Avui es reuneixen en el TAMIB per negociar els serveis mínims

El temps per negociaciar el conveni col·lectiu entre sindicats i hotelers s'exhaureix, ja que si entre avui i dijous no s'arribà a cap acord, l'aturada de 12 dies convocada per les centrals sindicals, que afectarà uns 70.000 treballadors del sector, es durà finalment a terme.

Avui ambdues parts es «tornaran a veure les cares» a partir de les 12.30 hores del migdia en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Balears per negociar «els serveis mínims amb què ha de comptar qualsevol vaga, ja que els clients han d'estar atesos i s'ha de cobrir el manteniment de la seguretat, la sanitat i la higiene», apuntà Ignasi Esteve, vicepresident de la Federació Hotelera de Mallorca (FHM) i l'interlocutor dels hotelers davant els sindicats per signar el conveni.

Aquesta previsió d'Esteve, segons el secretari de la Federació de Turisme de CCOO, Rafel Borràs, «no es complirà», atès que els sindicats només volen mantenir dues persones durant el matí i l'horabaixa i tan sols una al vespre i no escoltaran cap tipus de proposta que faci referència a percentatges per la següent raó: «l'hoteleria no és un servei públic i, per tant, no necessita cap casta de serveis mínims. Acceptam aquesta bàsica dotació de personal per complir allò que indica la llei: la preservació de la seguretat dels hotels i dels béns immobles».

D'altra banda, el president de l'FHM, Pere Cañellas, manifestava que si l'aturada es duia finalment a terme «pot tenir unes conseqüències promocionals i econòmiques molt negatives», però no va especificar el cost que poden suposar dotze dies de vaga, «ja que depèn del seguiment» que tengui. Cañellas reconegué que l'afluència turística a l'arxipèlag balear durant la temporada baixa experimentà un creixement del 15%, mentre que a la temporada alta ha augmentat només un 2%, «a causa que la capacitat hotelera està saturada».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.