cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

El PP encarrega a Matas i Verger negociar un «difícil» pacte amb Unió Mallorquina

La determinació de responsabilitats s'ajorna fins que se sàpiga si es conserva el Govern

La Junta Regional del PP-Balears autoritzà ahir Jaume Matas i Joan Verger a iniciar negociacions amb Unió Mallorquina per tal d'assolir la majoria necessària per poder formar Govern. La reunió, que tingué lloc al Palas Atenea en un ambient de tensió, tenia també com a objectiu analitzar els resultats electorals. No obstant això, l'anàlisi i l'assumpció de responsabilitats quedà relegada per a una propera executiva, quan ja se sàpiga amb certesa si el Partit Popular passa a l'oposició després de setze anys de Govern.

Especialment crítica i vehement fou la intervenció de l'expresident del partit, Gabriel Cañellas, que afirmà que «en una situació de bicefàlia les responsabilitats han de ser assumides pel president del PP; Joan Verger, i pel president del Govern, Jaume Matas». Cañellas postergà aquesta assumpció de responsabilitas a una propera executiva i, tot i la duresa del seu discurs, féu una crida a mantenir la unitat del partit. També parlà molt durament Joaquín Ribas de Reyna, que exigí un «examen de consciència» dels dirigents conservadors. Verger li replicà que ara era el moment d'intentar salvar el Govern i que «l'examen de consciència» ja es faria més endavant.

Matas i Verger assumiren l'encàrrec negociar amb Unió Mallorquina, però recordaren que la tasca era difícil. També s'acordà que la candidatura de Jaume Matas a la presidència del Govern era innegociable per al Partit Popular. Algun dels presents argumentà irònic que, per cedir aquesta institució a Maria Antònia Munar, era millor demanar directament el carnet d'Unió Mallorquina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.