cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Fageda sentí «tristesa» i «indignació» en saber que podia perdre la batlia

El batle en funcions expressa la voluntat del PP de lluitar fins al final

El batle en funcions de Palma i candidat a la reelecció pel Partit Popular, Joan Fagedà, declarà ahir que havia experimentat «tristesa i indignació» en conèixer la notícia que l'anul·lació de dues meses electorals li podien fer perdre la majoria absoluta a Cort. Fageda digué que s'havia de «respectar el dret a votar dels electors» d'aquestes dues meses i manifestà la seva voluntat d'arribar fins a la fi amb aquest objectiu. Tot i això es mostrà «confiat» perquè les actes que mancaven dimecres havien aparegut ahir a la Delegació del Govern.

En el cas que no s'acceptassin les impugnacions que presenta el seu partit, Fageda anuncià que es recorreria davant la Junta Electoral Central i que, arribat el cas, es demanaria que les votacions es repetissin en aquestes taules. Ahir, tota la maquinària del Partit Popular treballava per preparar les al·legacions que havien de presentar-se davant la Junta Electoral de Zona, fins al punt que la preparació de l'executiva de demà havia passat a segon terme. S'ha de tenir en compte que, a hores d'ara, l'Ajuntament de Palma és l'única institució d'un cert abast que el Partit Popular tenia assegurada després de les eleccions del 13-J.

Els conservadors han perdut els consells de Menorca i d'Eivissa i per accedir al poder en el de Mallorca i al Govern balear haurien de recórrer a un difícil pacte amb Unió Mallorquina, no tan sols per l'allunyament entre aquestes dues formacions sinó també perquè presenta esculls d'ordre juridicoestatutari. En no disposar de la majoria dels diputats d'almanco dues illes, una coalició UM-PP no podria aprovar els pressuposts, fer transferències als consells, ni reformar l'Estatut d'Autonomia. Així, és natural la importància atorgada a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.