muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

El GOB denuncia Medi Ambient per la «irresponsable» gestió de l'Albufera

Els ecologistes han remès la denúncia a la Comissió Europea perquè prengui mesures

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Natura (GOB) ha denunciat la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear davant la Direcció General de Conservació de la Comissió Europea per haver «incomplit la seva responsabilitat com a gestor de l'important espai natural que és l'Albufera de Muro».

Els ecologistes consideren que «l'Albufera pateix un procés progressiu de deteriorament ambiental causat per la mala gestió de què és objecte». Prova d'això és que diumenge hi va haver un abocament d'aigües residuals en el parc, concretament a la zona de ses Salines, i s'inundà una àrea on nidifiquen tres espècies d'aus limícoles.

L'abocament va fer pujar l'aigua dels estanys i alguns nius varen quedar submergits. De fet, ja s'han trobat cadàvers de pollets que probablement moriren negats. Els conservacionistes pensen que la situació és especialment greu per a l'avisador (Himantopus himantopus), que és una de les espècies més importants del parc. L'avisador justifica, amb altres espècies, la inclusió de l'Albufera en el llistat de zones humides d'importància internacional (Ramsa) i també la declaració de zona d'Especial Protecció per a les Aus (Zepa).

El GOB entén que la «Conselleria de Medi Ambient obrà de forma negligent, sense actuar per evitar una situació del tot previsible». A la mateixa denúncia, els ecologistes fan saber a la Comissió Europea que els fets eren d'esperar i recorden les explicacions donades pel Govern: «Durant l'estiu es genera tal quantitat d'aigua residual que únicament pot ser tractada si funcionen les dues bombes impulsores. L'avaria d'una provoca inevitablement l'abocament d'aigües fecals a la zona humida. En els darrers anys ja hi ha hagut diversos antecedents, però cap no arribà a ser de la magnitud del passat dia 13 de juny».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.