algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

Matas i Verger diuen que el PP està preparat per passar a l'oposició

Verger diu que és Unió Mallorquina qui ha de decidir amb qui vol arribar a acords

El president en funcions i candidat del Partit Popular a la Comunitat Autònoma, Jaume Matas, anuncià ahir que està «preparat» per passar a l'oposició si el seu partit no aconsegueix arribar a cap pacte amb una altra formació política. «Només deman a tothom que deixi que les coses evolucionin i no hi ha res més a afegir», afirmà.

Jaume Matas va fer aquestes declaracions a la nova presó que inaugurà ahir el ministre de l'Interior, Jaime Mayor Oreja. Matas, que no volia parlar, afegí que s'havia d'intentar que els pactes fossin possibles. «El partit que no pugui obtenir la majoria del Parlament haurà d'estar a l'oposició», indicà. El candidat conservador tampoc no volgué explicar el seu futur en el cas que no arribin els acords esperats pel PP. «No hi ha res a dir d'aquest tema», indicà. També rebutjà respondre a la qüestió de si es podria governar amb l'oposició dels consells insulars d'Eivissa i de Menorca. «No em correspon a mi respondre a aquest assumpte», afirmà, a la vegada que indicava que no pensava dir res més.

Per la seva part, la consellera de Presidència i membre de l'Executiva estatal del Partit Popular, Rosa Estaràs, veu molt complicat aconseguir pactes amb Unió Mallorquina. «Estam preparats per a tot, fins i tot passar a l'oposició». Estaràs indicà que continuava treballant a la Conselleria amb normalitat i digué que a la reunió de l'Executiva de dilluns passat, les felicitacions pels resultats del PP foren unànimes. «No s'ha d'oblidar que el Partit Popular ha estat el més votat de les Illes i els resultats són molt bons», digué.

El president del PP a les Balears, Joan Verger, també reconegué aquesta possibilitat. «El partit pot passar a l'oposició en el Parlament» i recordà que «ja he estat a l'oposició quatre anys al Consell Insular de Mallorca». Verger assegurà que des del PP encara «no s'han iniciat contactes amb Unió Mallorquina», la formació nacionalista amb la qual podria obtenir el suport dels seus tres diputats per tal de governar els pròxims quatre anys. Per Verger, la qüestió prioritària és en mans d'UM. «Unió Mallorquina ha d'aclarir amb qui vol pactar, si amb nosaltres o amb altres, i llavors parlarem de què podem pactar i cedir».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.