cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Els professors universitaris acorden signar les actes de la Selectivitat

No es compliran les amenaces de deixar els documents sense complimentar

El dia 25 de juny estaran corregits i puntuats els més de 300.000 exàmens que efectuen, des d'ahir i fins demà, els 2.909 alumnes de COU i darrer curs de batxillerat que suen a les aules per tal de superar les proves d'accés a la Universitat.

El president de la junta de personal docent i investigador (PDI) universitari informarà favorablement perquè el professorat no executi les pressions anunciades "no signar les actes de Selectivitat", després que ahir es produïren els primers avanços formals en les relacions amb la Conselleria perquè es produeixi una equiparació de fet dels salaris del professorat universitari i la resta de funcionaris de la Comunitat Autònoma. Això s'aconseguirà mitjançant el cobrament de complements retributius per investigació. Com és sabut la Llei Orgànica de reforma universitària iguala els emoluments del professorat universitari arreu d'Espanya, tot i que comunitats com el País Basc o Canàries han emprat els esmentats complements per incrementar els seus salaris.

El president del PDI, Antoni Llull, informà que l'abandonament d'aquesta pressió ha estat motivat especialment per «responsabilitat» i «ètica professional», tot evitant el perjudici dels alumnes.

El professorat, emperò, seguirà sense signar les actes d'examen dels alumnes universitaris fins que la Conselleria especifiqui l'existència de pressupost per fer-hi front i una data d'aplicació, l'1 d'octubre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.