algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
21°

Descobreixen una petita prada de «Caulerpa taxifolia» en una cala

Tècnics del Govern inspeccionaran la zona per investigar si n'hi ha una brotada

Un grup de biòlegs han descobert una petita prada de Caulerpa taxifolia, coneguda com l'alga assassina, davant les costes de Portocolom, al municipi de Felanitx. La prada es localitza a la zona coneguda popularment com sa Bassa Nova i, encara que no supera els 25 centímetres quadrats de superfície, la seva presència ha alertat sobre la possibilitat que n'existeixin d'altres de major extensió a la mateixa zona.

Des de la Direcció General de Pesca i Cultius Marins, Jaume Darder afirmà ahir que coneixia l'existència d'aquesta prada i anuncià que en els propers dies diversos tècnics es traslladaran a la zona afectada per inspeccionar-la en profunditat i esbrinar si n'hi ha més brots.

La Caulerpa taxifolia és una alga que es reprodueix amb gran rapidesa i d'elevada toxicitat per a l'ecosistema marí, principalment per a la posidònia, la planta que actua com el llit dels sediments orgànics per a la formació d'arena.

Tant els biòlegs com des de la Direcció General es pensa que pot haver arribat a les costes de Portocolom en la carena d'una embarcació que abans havia fet escala a Cala d'Or o a Portopetro, zones en les quals fa devers uns tres anys aquesta alga havia arrelat de manera considerable.

El descobriment d'aquesta petita prada tingué lloc gràcies a les investigacions del fons marí que realitzaven un grup de biòlegs, entre els quals es trobava un felanitxer, Miquel Àngel Vicens. Fou ell qui donà compte de la descoberta a la Direcció General del Govern.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.