cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La sequera obliga els vinyaters a augmentar la cura dels ceps joves

El creixement de la vinya és extraordinari tot i la manca d'aigua

La sequera que viu Mallorca ha obligat els vinyaters de la denominació d'origen Binissalem a prendre mesures extraordinàries les darreres setmanes per assegurar el correcte creixement del raïm amb l'objectiu d'aconseguir una bona collita el mes de setembre.

Bona part dels agricultors han incrementat les cures normals que es duen a terme en aquesta època de l'any. Així molt més sovint que mai s'ha procedit al llaurat dels camps de conreu per facilitar la transpiració de la terra i fer pujar la saó. Aquesta operació és molt important si es vol que les arrels dels ceps rebin la humitat que necessiten.

Les altes temperatures registrades el mes de maig i el fet que quasi no hagi plogut gens des de fa tres mesos ha generat una certa preocupació entre els agricultors que han començat a regar de forma moderada els camps per tal de compensar aquesta manca.

Aquesta operació s'ha duit a terme de forma molt diferent. En alguns casos, els més minoritaris, els camps disposen de diferents sistemes de rec. En altres, s'ha donat aigua amb mànegues des de tractors cisterna.

Fins i tot es té constància que alguns agricultors s'han decidit a fer pous per abastir directament els camps. Evidentment, aquests fets suposaran unes despeses extres per als pagesos que hauran de pagar aquests.

La vinya és un cultiu molt fort i suporta bé l'escassesa d'aigua quan ja ha arrelat bé a la terra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.