cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Part Forana: Unió Mallorquina en té la clau

A municipis com Sineu, Pollença, Llubí, Porreres, Felanitx i ses Salines, la formació del govern depèn de pactes amb el partit de Munar

Encara que a simple vista sembli que no és així, quan s'analitzen els resultats, es veu clarament que UM s'ha erigit com a partit frontissa a Pollença. Això sempre quan, el pacte preelectoral que Jaume Matas va intentar fermar amb els independents del Port i els de Pollença es consolidi ara.

Això no obstant, el candidat a batle d'UM, Guillem Matheu, ja va fer saber ahir que el seu partit té la intenció de pactar amb el PSOE (cinc regidors) i amb el PSM (tres regidors). És més, Matheu deixà clar que «per la nostra banda, aquest pacte no es perdrà». Si es fes realitat, UM, PSOE i PSM aconseguirien la majoria absoluta amb deu regidors, davant dels set que aglutinarien la resta de partits.

El PP ha rebaixat la seva representació municipal amb un regidor i ha quedat amb quatre. Mentre que els independents, tant els del Port com els de Pollença, han mantingut la representació que tenen encara ara dins l'Ajuntament, dos i un regidor respectivament.

A Llubí, l'actual batlessa, Margalida Miquel, torna a tenir a les seves mans la governabilitat del municipi després d'haver aconseguit dos regidors. Els possibles pactes es plantejarien cap a la dreta amb un PP que, tot i ser la força més votada, ha repetit els quatre regidors que ja tenia. Cap a l'esquerra també s'obre la porta a un pacte amb el PSM, que ha perdut un edil i ha passat a comptar-ne només amb tres.

Des d'UM, Miquel ha posat de manifest que estan oberts a qualsevol opció i que esperen ofertes de la resta de formacions.
A Sineu, UM ha sorprès aconseguint també dos regidors que li atorguen una posició de privilegi entre els Sineuers Independents i el PP. Els primers han perdut la majoria absoluta, passant de 7 edils a 5. Mentre que els conservadors han mantingut els 4 regidors que ja tenien. Tant la portaveu popular, Apol·lònia Llull, com el fins ara batle, Andreu Matas, ja han indicat que encetaran contactes amb el candidat d'UM, Josep Oliver, per intentar arribar a un pacte de govern.

A Búger, UM, que tenia la majoria absoluta, s'ha quedat amb només dos regidors, els mateixos que el PSM. Mentre que el PP ha pujat fins a 3. El PP ja s'ha mogut per garantir-se la batlia mitjançant un pacte amb UM. Des del PSM s'està a l'espera d'un possible pacte a la Comunitat per decidir una aliança amb UM, encara que aquests darrers no descarten ara per ara cap opció.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.