cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
24°

Fageda revalida la majoria absoluta per tercera vegada

L'esquerra no aconseguí desbancar el batle malgrat la baixa participació

Joan Fageda aconseguí el miracle: revalidar la majoria absoluta per tercera vegada consecutiva, veritable rècord en la història democràtica de Palma. L'esquerra va mantenir més o manco posicions, i fins i tot Ferran Trujillo aconseguí entrar a l'Ajuntament. Però no va ser suficient. Fageda tornarà a tenir 15 regidors.

Durant el dia semblava que l'esquerra aconseguiria acabar amb l'hegemonia de Fageda, però no va ser així. De fet, durant tota la jornada va ser massiva la presència dels interventors i apoderats del PP per tot Palma. La seva presència es va fer sentir. Al final, es confirmà la seva victòria. Una victòria que pot tenir un gran valor per al PP. S'ha de pensar que Unió Mallorquina ha obtingut un regidor en la persona de Ferran Trujillo. Això vol dir que la «magnanimitat» de Fageda pot ser clau en la política de pactes que s'estableixi a partir d'ara.

S'ha de pensar que si Fageda oferís poder a Trujillo obriria la porta perquè UM i Maria Antònia Munar no es posin totalment en mans de l'esquerra.

De fet, el triomf de Fageda s'ha degut al seu populisme. Ha inaugurat obres fins al darrer minut, i s'ha passejat per tot Palma en demanda de vots. De la seva banda, el seu principal contrincant, Antoni Roig, ha aconseguit mantenir posicions, però no assolir el seu objectiu fonamental: la pujada suficient perquè el PP perdés la majoria absoluta.

Per la seva part, els nacionalistes del PSM mantenen posicions i Esquerra Unida perd un regidor en benefici d'UM. Això vol dir que aquesta Palma abstencionista que ahir preferí anar a la platja també escora lleugerament la dreta.

Tot i així, i en el cas que UM pactàs amb l'esquerra a la Comunitat Autònoma i al Consell de Mallorca, es podria donar la circumstància que Palma es convertís en una illa conservadora dins una de centreesquerra.

No obstant això, aquestes anàlisis són prematures. El que és segur és que Fageda podrà continuar endavant amb la seva política sense entrebancs, Així, l'electorat refrenda la seva política i la seva manera de fer les coses. També es demostra que la maquinària comandada per José María Rodríguez podrà continuar endavant amb la seva manera d'actuar .

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.