nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
27°

Jaume Matas afirma que se sent «satisfet»

El conservador s'estimà més «pair els resultats electorals» i no parlar de pactes

El candidat del Partit Popular a la presidència del Govern es manifestà ahir «satisfet» pels resultats electorals que havia obtingut la seva formació que, en passar de 31 a 28 escons, perdia la majoria absoluta al Parlament balear, als tres consells insulars i a les quatre illes. Matas, que no comparegué fins molt avançada la matinada, digué que els conservadors podien estar «contents» perquè l'electorat els havia atorgat un 44% dels vot.

Davant aquests «excel·lents» resultats electorals, Jaume Matas afirmà que el Partit Popular havia de «pair» els resultats i retardà les conversacions amb Unió Mallorquina fins els propers dies. Matas no volgué fer cap invitació als nacionalistes de centre per formar govern i es limità a dir que, a partir dels resultats, s'hauria de parlar de pactes en els dies vinents. «Ara comença una feina de diàleg, però no els puc avançar res més», conclogué Jaume Matas així la seva breu compareixença davant la premsa. El president en funcions no considera la pèrdua de tres escons com un «fracàs personal» i reiterà que al Partit Popular podien estar ben contents.

A Eivissa, l'enteniment entre els populars també ha estat escàs durant aquesta legislatura, fins al punt que Antoni Marí Calbet es veié obligat a encapçalar-ne la llista després d'haver anunciat que deixava la política.

Formentera no fou l'excepció a la crisi conservadora. L'enteniment amb el Grup Independent, que els permetia obtenir-ne l'escó, es va rompre i, tot i mantenir una candidatura autònomica conjunta, independents i populars concorrien per separat a les eleccions municipals.

La reobertura del cas Calvià i la condemna, encara que amb prescripció, de Gabriel Cañellas també han pesat sobre les esquenes dels conservadors illecs com una llosa. El tret final de la crisi el disparà Cañellas en anunciar fa uns mesos que dimitia com a diputat perquè el PP no complia el programa electoral amb què assolí la majoria absoluta el 1995.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.