cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Pere Rotger a Inca i Miquel Ferrer a Alcúdia, dos grans triomfadors del 13-J

El PP perd tres majories importants al Pla i Llevant i Nájera arrasa a Calvià

Pere Rotger a Inca i Miquel Ferrer a Alcúdia han estat els guanyadors indiscutibles de les eleccions municipals a la comarca d'Inca.
Rotger (PP) arrasà literalment en passar dels deu regidors que disposava als 13 que li permetran governar amb majoria absoluta. L'ascens dels conservadors ha coincidit amb una forta caiguda del PSOE, mentre que el PSM inquer, malgrat no haver crescut en nombre de regidors sí que ho ha fet en nombre de votants. A més, els Independents d'Inca han aconseguit una altra vegada ficar un representant dins del nou consistori.

El candidat d'UM a la batlia d'Alcúdia i l'únic regidor d'aquest partit dins l'Ajuntament, Miquel Ferrer, ha aconseguit que la tasca feta en solitari per la ciutat fos reconeguda, ni més ni menys, que per 1.412 votants. Així, UM ha passat d'un regidor a set. Mentre que el PP, amb l'actual batle i conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, al capdavant, ha vist com perdia quatre punts. El PP ha baixat del 39 per cent al 35 per cent de votants. El PSOE també s'ha vist perjudicat amb la pujada estrepitosa de Ferrer. De fet, el partit socialista ha perdut un regidor.

Una altra pujada indiscutible d'UM s'ha produït a sa Pobla. Aquest partit no només s'ha estrenat a aquest municipi amb Joan Comas al capdavant, sinó que a més ha tret tres regidors.

A Calvià, Nájera arrasà. Quan encara faltaven dues taules per escrutar el PSIB aconseguia 12 regidors, el PP 8 i UM un. Nájera obté, per tant, una majoria espectacular a moltes zones del municipi. Mentre que el PP cau, UM augmentà el vot a nuclis com Calvià i es Capdellà, la qual cosa vol dir que pràcticament han doblat respecte a les eleccions del 95. Quant a l'Esquerra Alternativa d'Anselmo Martín no entra per dècimes a l'Ajuntament, com tampoc no hi tindrà representació la coalició EU-Els Verds.

A les comarques de Llevant, Migjorn i Pla de Mallorca els canvis han estat molts. El PP perd les majories absolutes de Porreres, Son Servera i Santanyí, les conserva a Campos, Sant Joan i Montuïri, i es manté com a llista més votada amb necessitat de pactes a Manacor, on ha perdut un regidor, i a Llucmajor, municipi en què aconsegueix dos regidors més. A Manacor, el PP aconseguí vuit regidors i en perd un respecte als anteriors comicis, mentre que el PSM continua com a segona força amb cinc regidors i Unió de Convergències amb dos edils supera el nombre de vots del PSOE.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.