algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

La nit més agredolça del Partit Popular

Els populars revaliden la majoria a Palma i tenen un futur molt incert per continuar al Govern

El responsable de la campanya electoral del Partit Popular, Pedro Àlvarez, donà la cara davant dels sondeigs que els mitjans de comunicació feren públics pocs minuts després de tancar els col·legis electorals i que eren desfavorables per al PP. Dues hores després, el candidat al Parlament Europeu, Carlos Ripoll, sortia a confirmar la seva presència a Brussel·les, però durant cinc hores cap polític d'aquest partit no es presentà oficialment per fer pública la posició del partit davant els resultats que amb comptagotes facilitaren des del Consolat de la Mar.

L'ambient del Partit Popular tenia un to molt apagat i tots els líders es tancaren en una àrea de la seva seu que tenia un avís de «zona restringida». Davant la porta, un guàrdia de seguretat impedia el pas a tota persona que no fos no tan sols del partit, sinó també del cercle més estret de la direcció de la formació conservadora.

El president del PP a les Balears, Joan Verger, alternà amb els mitjans de comunicació però només per dir que la nit seria molt llarga i que la situació «estava molt oberta» malgrat que amb optimisme augurava el suport de Formentera.

Pedro Àlvarez anuncià que no hi hauria reflexions ni valoracions fins que els resultats fossin definitius. Així mateix qualificà la jornada de «tranquil·la, sense incidències importants», malgrat que destacà els problemes amb els cens a molts col·legis electorals a primeres hores del dia. Àlvarez lamentà la pujada de l'abstenció, xifrada en quasi cinc punts respecte dels anteriors comicis i malgrat que el cens havia augmentat.

Carlos Ripoll demostrà el seu humor: «Entre municipals, europees, autonòmiques i els partits del Mallorca i del Mallorca B, qualque cosa traurem», bromejà. Ripoll comentà que els resultats obtinguts en àmbit estatal a les europees eren un bon indicatiu per a les generals que previsiblement se celebraran l'any 2000. Així mateix, digué que les distàncies entre el PP i el PSOE eren una demostració del que els ciutadans opinen sobre els partits estatals.

La seu del PP es començà a animar a partir de la mitjanit. Els resultats de Palma, que finalment revalidaren la majoria de la formació conservadora a la capital balear, provocaren els crits del president del partit a Palma, José María Rodríguez, qui començà a botar amb tota la seva humanitat com si fos un nin petit, fent tremolar l'edifici.

A poc a poc el partit acollí molts càrrecs del Govern balear, i també molts de funcionaris de l'administració autonòmica, que esperaren el millor moment per aparèixer. El diputat del PP al Congrés, Eduardo Gamero, no volgué perdre's l'emoció, malgrat que demostrà la prudència necessària per presentar-se davant dels mitjans de comunicació quan ja estava revalidada la majoria a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.