muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Tres de cada quatre propietaris de cans recullen els excrements del carrer

Emaya inicia una campanya per conscienciar la gent de netejar la via pública

Els propietaris d'animals de companyia a Palma cada pic són més considerats amb la ciutat. I és que segons els resultats de la campanya de prevenció de neteja canina iniciada per Emaya, tres de cada quatre ciutadans que treuen a passejar els cans recullen els excrements que aquests defequen a la via urbana. Així ho explicà la dissenyadora de l'anomenada «Can-Panya 99», Maria Garcies, qui precisà que era una iniciativa enfocada a conscienciar la població sobre la problemàtica canina a les ciutats.

Es preveuen realitzar 1.000 intervencions informatives mensuals en els carrers, passeigs i places on s'ha detectat major brutor, per tal d'observar el comportament dels propietaris de cans, en funció de les ordenances municipals (tals com fermar l'animal i recollir els seus excrements). Així, dels resultats obtinguts durant els tres primers caps de setmana, amb un total de 706 intervencions, se'n desprèn que només una quarta part de la mostra deixen les defecacions dels seus cans al mig de carrer. Del 4% de propietaris amb cans que s'han pogut observar passejant i que defecaven, el 3%, a més de dur-los fermats, recullen els excrements mentre que l'1% restant, els duen fermats però no els recullen. Un 76% dels intervinguts han estat observats amb cans però sense defecar, això sí, els portaven fermats. Un 18% dels ciutadans portaven els cans amollats i un 1% recull les caques dels cans tot i dur-los amollats.

La campanya, que continuarà fins el 2 de juliol, pretén analitzar si el comportament del passejant del ca s'ajusta a les ordenances. Rebrà una targeta verda d'enhorabona si du el ca fermat i no deixa excremnts, targeta groga si no està fermat, i si a més no recull els excrements, la targeta serà vermella. En qualsevol dels tres casos, el passejant rebrà un quilo de pinso. Si el comportament és millor se'ls obsequiarà amb la col·locació d'un xip identificador, vacunació anual, assegurança canina i la possibilitat de participar en un sorteig de lots adreçats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.