algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

La vaga de metges residents encara no afecta els usuaris de Son Dureta

Els MIR diuen perdre fins 23.000 pessetes per cada dia que segueixen l'atur

Els Metges Interns Residents (MIR) de l'hospital de Son Dureta seguiren ahir una segona jornada de vaga "contra les condicions del Decret que pot legitimar com a especialistes uns 3.000 metges generals que no seguiren la via MIR però treballen com a especialistes", amb una incidència del 84 per cent dels metges segons fonts d'Insalud, mentre que, segons els organitzadors, la incidència és del 98 per cent.

Fins ara, segons reconegueren ambdues parts, la vaga no ha tingut conseqüències encara en el funcionament de l'hospital, coincidint amb un baix registre d'urgències. Mentre que no s'ha rebut cap queixa dels usuaris, l'excepció ha estat l'àrea d'oncologia, on els MIR s'ocupen de les primeres visites, algunes de les quals foren cancel·lades. Els metges de família i els adjunts als residents han suplit els MIR a Urgències i als torns de guàrdia.

Això no obstant, quan aquests «substituts» esgotin les seves quotes de guàrdies, els efectes de la vaga començaran a ser advertits pels usuaris de l'hospital, segons explicaren ahir les fonts esmentades. Els MIR confien que la negociació que se segueix a nivell estatal "totes les ciutats s'hi han afegit, llevat d'Almeria" arribarà a bon port abans que aquest fet no es produeixi.

Mentrestant, emperò, els MIR estan perdent bona part dels seus ingressos, ja bastant esquifits. Diversos residents confirmaren a Diari de Balears que per cada dia de vaga deixen de percebre devers 13.000 pessetes brutes de salari "el sou mensual és de 125.000 més plusos", que poden arribar a les 23.000 en el cas que hagin deixat de cobrir una de les guàrdies de 17 hores que els són retribuïdes amb unes 1.000 pessetes per hora. L'interès dels MIR perquè el Ministeri de Sanitat accepti aviat les condicions de la coordinadora és també econòmic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.