cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Emaya s'endú cap a Palma l'aigua de l'aqüífer que subministra el poble

Els municipis de Santa Maria, Binissalem, Consell i Alaró també es poden veure molt perjudicats

Emaya s'està enduent cap a Palma l'aigua de l'aqüífer d'on xuclen els pous que subministren el municipi. Aquesta seria la causa de la precària situació en la qual es troben les reserves d'aigua del municipi i que han obligat a tallar el subministrament a foravila per manca de pressió.

Des d'Emaya es va confirmar ahir el funcionament dels pous de Son Perot Fiol, Morneta i Can Negret, ubicats ja dins del terme de Binissalem. Aquestes perforacions es proveeixen de la mateixa bassa que els del Puig a Lloseta i aboquen el seu cabal a la xarxa que prové de l'embassament del Gorb Blau i que arriba a Palma.

En cap cas es varen oferir emperò dades exactes sobre la quantificació d'aquestes extraccions, al·legant inconvenients tècnics. Malgrat tot, aquestes poden ser molt importants, tot tenint en compte que, com va explicar Ponç Fiol, el concessionari Aguas de Lloseta, «només d'un aquests pous es poden treure 100 metres cúbics per hora».

La situació desesperant que es viu a Lloseta es pot repetir aquest estiu als municipis de Binissalem, Consell, Alaró i Santa Maria, que beuen tots ells del mateix aqüífer. El conegut geòleg Damià Perelló alerta que «les massives extraccions que pot fer Emaya en aquest indret poden esgotar les reserves d'aigua d'aquesta zona, eixugant un aqüífer molt petit que basta per subministrar normalment aquests pobles però que dóna un cabal irrisori pel que és Palma». El geòleg descartà, emperò, una salinització d'aquest aqüífer ja que no està connectat amb la mar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.