cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

La CIUM es reuneix d'urgència per fer zona rústica Toscamar

La Comissió té previst iniciar la modificació de les normes subsidiàries

La Comissió Insular d'Urbanisme (CIUM) es convocarà un altre cop abans de les eleccions, aquest divendres, i serà per avançar en la requalificació de Toscamar d'Alcúdia com a sòl rústic.

La Comissió Insular d'Urbanisme no tenia previst tornar-se a reunir, però ho farà amb un sol punt en l'ordre del dia: l'aprovació inicial de la modificació de les normes subsidiàries d'Alcúdia per declarar sòl rústic Toscamar, un urbanitzable de 200 hectàrees i amb capacitat per a 1.500 persones. El ple del Consell Insular de Mallorca d'aquest dilluns va fer la primera passa per iniciar la desclassificació d'aquest urbanitzable. Divendres, però, avançarà un poc més. Així, Toscamar passarà a integrar la llista dels fins ara 74 urbanitzables que el Consell Insular de Mallorca vol desclassificar.

El Consell canvià d'opinió durant el ple i varià l'acord adoptat en la passada Comissió Insular d'Urbanisme, on es decidí que Toscamar es mantingués com a urbanitzable. Ara, però, aposta per la preservació d'aquest indret situat vora la cova de Sant Martí, entre el complex de Bellevue i la carretera de sa Pobla.

Cal recordar que la moratòria del Consell Insular de Mallorca expira a l'octubre. Per això, l'aprovació definitiva d'aquests urbanitzables ja requalificats que el Pacte de Progrés (PSOE, PSM i UM) i també EU volen preservar s'haurien de fer abans de l'octubre.

La llei de la moratòria de les Directrius d'ordenació del territori (DOT) va interrompre la moratòria del Consell Insular i, per això, el termini no acaba fins al mes d'octubre. Serà, doncs, el nou Consell qui decidirà.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.