cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Sanitat intervé més de 8.700 quilos d'aliments procedents de Bèlgica

A més de pollastre i vedella, ha immobilitzat xocolates, sopes, salses, nates i patés

Més de vuit tones de pollastre, devers 700 quilograms de vedella i centenars de productes d'origen animal procedents de Bèlgica foren intervinguts ahir per la Conselleria de Sanitat i Consum de les Illes Balears. Cinc de les vuit tones de quarts de pollastre arribaren a Mallorca el passat dissabte "mentre que la Conselleria afirmava no tenir constància de productes càrnics ni d'aviram procedents del país comunitari a les àrees de Palma i Inca" i foren detectades i intervingudes ahir al matí. Segons fonts de la Conselleria, no es desestima la possibilitat que aquestes intercepcions continuïn augmentant.

De les quantitats ja dites, la direcció de Sanitat ha intervingut a Palma cinc mitges vedelles en canal, cinc tones de pollastre en quarts i vuit capses de vedella en peces. Igualment que a altres establiments d'alimentació i grans superfícies comercials, del mercat palmesà s'han retirat desenes de productes de pastisseria diversa, com ara galetes, xocolata, biscuits i llaminadures, a més de salses, patés, cremes de llet en espray i fins i tot fideus xinesos elaborats amb ous, segons assenyalaren ahir fonts del Govern.

A Eivissa, la Conselleria ha immobilitzat 3.370 quilograms de pollastre en quarts més 1.102 litres d'ovoproductes pasteuritzats, emprats pel sector de restauració com a substitut de la maionesa. També a Menorca s'han intervingut altres productes, encara que "segons els resultats de les inspeccions duites a terme per la Conselleria" cap d'ells era producte primari o secundari.

La Conselleria de Sanitat, encapçalada per Francesc Fiol, va afirmar que no va tenir constància d'aquestes importacions càrniques fins a ahir "tot i que les mateixes arribaren a les Illes dissabte passat" i que totes elles han estat oportunament immobilitzades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.