cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

La Sala és a punt d'iniciar la darrera fase de la xarxa de clavegueram

Una vegada executada s'acabaran els problemes d'aigües brutes de la vila

L'Ajuntament de Santanyí, presidit per Cosme Adrover, és a punt de posar fi als problemes d'aigües brutes que d'anys ençà pateix el poble. La setmana que ve és previst que s'iniciï la darrera de les sis fases de construcció de la xarxa de clavegueram de la vila.

Alhora s'està fent feina a la sortida del poble, just enfront del nou institut d'ensenyança Secundària, on s'estan instal·lant les canonades d'aigües pluvials, les d'aigües residuals i la canonada general per a la conducció d'aigües a la planta impulsora que les conduirà fins a la nova depuradora. Aquesta s'ubicarà a la carretera de Llombards. Aprofitant les obres en aquest sector, també s'està duent a terme el soterrament del cablejat aeri de telèfon.

Pel que fa al carrer Sebastiana Clar, inclòs a la cinquena fase, el batle apuntà que no s'aixecarà fins passat l'estiu. Aquesta mesura s'ha acordat per la necessitat d'evitar embussos de trànsit i mala imatge, ja que d'aquest surt l'enllaç amb la desviació cap a Cala d'Or. Tot i això, les travesses adjacents del carrer s'executaran. La sisena fase suposarà instal·lar la xarxa en els carrers que falten dels afores de la vila per als quals es necessiten sols un parell de mesos.

El pressupost de totes aquestes obres puja a més de 600 milions de pessetes. Per dur a terme les canalitzacions, s'ha comptat amb una subvenció del Pla d'Obres i Serveis (POS) de devers un 80 per cent. Mentre que la depuradora està pagada pel Govern, a través de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.