algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

El Pacte de Progrés torna a canviar d'opinió i desclassifica Toscamar

Les 200 hectàrees queden incorporades a la moratòria i convertides en sòl rústic

El ple del Consell Insular de Mallorca (CIM) aprovà ahir la desclassificació de la urbanització Toscamar, en el municipi d'Alcúdia, on estava prevista una ocupació de 200 hectàrees per a 1.500 places. Votà a favor de la mesura el Pacte de Progrés amb el suport d'EU, mentre que el PP se'n va abstenir.

En principi, la proposta partí d'una moció d'Esquerra Unida, però el PSIB la va fer seva aplicant la fórmula tècnica de l'esmena de substitució. Com es recordarà, Toscamar estava inclosa inicialment en la moratòria urbanística del CIM, però la darrera reunió, divendres passat, de la Comissió Insular d'Urbanisme la deixà fora, permetent-ne la urbanització, i desclassificant, en el mateix municipi, l'hotel i el camp de golf d'Alcanada, amb una ocupació de 10 hectàrees i 450 places.

El president de la Comissió d'Urbanisme, Francesc Quetglas, va destacar que «el sòl urbanitzable de Toscamar ha patit moltes redefinicions i redimensionaments a partir de la Llei d'espais naturals, la qual cosa ha retardat el pla parcial i d'això, els promotors no en tenen cap culpa. Els terrenys compten amb el pla parcial aprovat i les obres ja estan iniciades, encara que aquestes s'han desenvolupat després de la suspensió inicial». Quetglas explicà que, amb l'esmena de substitució, «hem atès les demandes tant del govern municipal d'Alcúdia com les de l'oposició, que són coincidents a desclassificar tots aquells terrenys».

D'aquesta manera, l'urbanitzable de Toscamar es converteix en sòl rústic. El portaveu d'EU, Eberhard Grosske, expressà la seva satisfacció per la mesura, «que suposa la incorporació de Toscamar al tren de la protecció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.