cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
22°

Troben a Menorca un conill gegant de 17 quilos que visqué fa cinc milions d'anys

Actualment no hi ha cap d'aquests animals al món que tengui un pes superior

El científic menorquí Bep Quintana acaba de fer públic els resultats del descobriment d'un conill gegant de quasi vint quilos, únic al món, que va viure fa cinc milions d'anys a Menorca. L'animal va evolucionar de manera molt diferent als conills continentals i va augmentar espectacularment el seu pes. Actualment no hi ha cap conill al món que tengui un pes superior al desaparegut conill menorquí.

El descobriment es va fer al nord de Ciutadella fa uns anys, on es localitzaren tota una sèrie de jaciments que varen tenir el seu origen a l'interior d'un sistema de coves. Ha estat ara, però, que s'ha començat a fer pública l'existència «d'aquest animal fascinant», afirmà Quintana, que realitza la seva tesi sobre aquest conill a l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell, dirigida pel mallorquí Salvador Moyà.

Actualment les coves on es descobrí aquest conill ja no existeixen: només en queden les restes dels sediments i els ossos que en un moment determinat ompliren part d'aquestes coves i que formen allò que actualment coneixem com a jaciments de punta Nati, de torre Vella o cala es Pous, coneguts ja des de principi de segle.

La localització l'any 92 d'un jaciment especialment ric en restes fòssils en aquesta zona ha permès conèixer quins i com eren els animals que varen viure a Menorca fa uns 5 milions d'anys, molt abans que els primers homes arribassin a l'illa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.