algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
20°

Unió Mallorquina és a punt d'establir-se com a frontissa a l'Ajuntament de Palma

No obstant això, Joan Fageda podria revalidar la majoria absoluta obtinguda el 1995

Amb el pronòstic d'una inèdita participació del 73% en els comicis municipals, Penta 15 deixa Joan Fageda també a les portes de la majoria absoluta, encara que obre la possibilitat que els conservadors puguin arribar a assolir la majoria absoluta a Palma i obtenir el regidor de la victòria.

Unió Mallorquina, per a qui s'obre una forquilla que va del no-res als dos regidors, tindria en les seves mans la governabilitat municipal. El PSOE podria perdre entre un i dos regidors, mentre que el PSM-Entesa Nacionalista es mantindria amb tres i EU-Els Verds arribaria fins als quatre regidors.

Llevat del cas d'Esquerra Unida-Els Verds, que tot i obtenir un 76% dels seus vots a Palma no aconsegueix extrapolar el seu increment al Consell de Mallorca, tots els partits es mantenen en percentatges de vot molt similars als de les eleccions del 1995. El Partit Popular arribà el 1995 fins al 45'47% dels vots, cosa que li atorgà una majoria absoluta amb 15 regidors. Ara, amb una intenció de vot del 44'7%, quasi un punt menys, podria perdre'n un.

El PSIB-PSOE perd una mica més d'un punt respecte dels anteriors comicis "passa del 23'9% al 22'3%", però sembla que això el perjudica més que els conservadors ja podrien perdre entre un i dos regidors. Les escasses candidatures a la Part Forana no serien, doncs, la causa de la pèrdua de vot del PSIB, que hauria d'obtenir uns excel·lents resultats als pobles per compensar el «desastre» palmesà en els resultats al Consell Insular de Mallorca.

El PSM-Entesa Nacionalista observa una quasi inapreciable tendència a l'alça (del 10'38% al 10'06%) que el manté amb tres regidors. Resulta curiós observar que, atès aquest manteniment, la baixada pronosticada a Mallorca per a aquest partit s'hauria de produir a la Part Forana, on tradicionalment el PSM té bons resultats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.