cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

CCOO denuncia la privatització dels serveis contraincendis del Govern

Els treballadors diuen que en tres anys s'ha reduït més del 50% de la plantilla

El sindicat CCOO, juntament amb representants dels Bombers de Mallorca i dels guardes forestals, varen denunciar ahir la «privatització sistemàtica» dels serveis terrestres i els serveis de vigilància fixos i mòbils de prevenció d'incendis d'Ibanat, institut de la Conselleria de Medi Ambient.

Denuncien que el Govern privatitza aquests serveis contractant empreses, la majoria de la península, i que la plantilla de la campanya contraincendis durant l'estiu ha passat de 200 treballadors fa tres anys a 80 enguany. CCOO també va denunciar que ahir la brigada helitransportada d'Artà va rebre l'ordre de desplaçar-se a Bunyola «amb la finalitat d'accelerar les obres en l'àrea recreativa de Caubet» que avui visitarà el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, «per motius electorals», va afirmar el sindicalista i guarda forestal Francesc Lillo. Considerà, a més, «una imprudència» que aquestes brigades abandonin el seu lloc a Artà per realitzar altres funcions alienes a la prevenció del foc.

Davant d'aquest panorama, CCOO afirmà que les Illes «no estan preparades per afrontar grans incendis».
Agustín Aguirrebengoa, membre de la Federació Sindical d'Administració Pública, afirmar que «un tema tan important com és extingir els incendis no es pot privatitzar, no es poden fer negocis amb el foc: perquè una empresa privada tengui rendibilitat hi hauria d'haver més incendis a les Illes», va ironitzar. «A més, la privatització ha suposat més costs al Govern, contractar personal en temps parcial provinent de la península que desconeix l'orografia, la toponímia i la vegetació de les Illes». El portaveu de CCOO anuncià que entre les empreses privades que treballen pel Govern figuren Talher, Dehesa, Foresma, i Trabajos Forestales Pitiusos, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.