algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
24°

El Consell permet construir en un indret protegit i vulnera la suspensió local

Cals denuncia que la llicència atorgada incompleix les DOT i té informes negatius

La Comissió Insular d'Urbanisme (CIU) ha concedit llicència per construir un habitatge a una zona protegida com a Àrea natural d'especial interès (Anei) vulnerant la suspensió municipal per atorgament de llicències als espais naturals.

La zona en qüestió es troba a s'Algar de Portocolom, just devora el moll, i la construcció és promoguda per una empresa alemanya.
El grup municipal de Coloms a la Sala denuncia que aquesta llicència, concedida amb els vots a favor del PP, UM i el representant del Govern, també vulnera les Directrius en no respectar els 500 metres de franja costanera.

Així mateix, segons Coloms i el diputat nacionalista i membre de la CIU, Antoni Alorda, també es va atorgar amb informes jurídics dels tècnics de la Comissió en contra.

Des de l'Ajuntament de Felanitx, el regidor d'Urbanisme, Pere Massutí, afirmà que de moment encara no s'ha comunicat la concessió de la llicència però apuntà que «si s'ha atorgat no entendrem res de res». L'aprovació es dugué a terme a la reunió de la comissió del dia 28 de maig.

A darrere d'aquesta subrogació de competències municipals per part de la CIU sembla ser que hi ha una sol·licitud de la promotora a la qual es deia que la Sala no havia comunicat la suspensió a àrees protegides. Així la llicència s'hauria d'haver concedit prèviament a aquesta nova situació. No obstant això, des de l'Ajuntament es manté que es va comunicar quan calia als representants legals de la promotora, però que aquesta havia canviat d'assessors i no s'adonaren en el termini previst.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.