algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
26°

Set vols diaris amb petits reactors garantiran el transport interinsular

El pont aeri privat funcionarà just acabat l'estiu amb el suport del Govern

El Govern balear ha arribat a un acord amb la companyia aèria ERA (European Regional Airlines), participada en un 70 per cent per capital mallorquí, per a la creació d'un pont aeri entre illes. Aquesta companyia posarà en servei dos turboreactors Embraer 145, amb capacitat per a 49 passatgers i una autonomia de 3'5 hores cada un. La freqüència serà de sis o set vols diaris Palma-Eivissa i Palma-Maó. No hi haurà vol directe Eivissa-Maó en considerar-se que no seria rendible. El pont aeri no funcionarà fins passat l'estiu, encara que ERA ha assegurat que podria posar en funcionament un dels dos reactors de manera més o menys immediata.

El conseller de Turisme, José María González Ortea, explicà ahir, després del Consell de Govern que aprovà el conveni amb ERA, que «davant el procés de privatització d'Ibèria, el conflicte dels seus pilots "encara que ara sembla solucionat" i la inadequació de la flota de la companyia estatal, el Govern ha considerat oportú arribar a aquest acord». González Ortea destacà que «la demanda de vols entre illes ha augmentat de manera important durant els darrers anys. Això es deu a la consolidació de la comunitat autònoma "que ha impulsat les relacions entre les illes", la implantació dels descomptes i una millor situació econòmica. Si a això afegim una major demanda de serveis de qualitat, l'Executiu troba que és adient la creació del pont aeri per garantir el transport entre les illes amb una freqüència suficient i unes condicions còmodes i adequades».

El conseller va destacar que «els dos reactors d'ERA són ideals per als trànsits de petita i mitjana durada amb certa intensitat i freqüència. Aquest tipus d'avions ja estan oferint serveis satisfactoris a Espanya i a Europa. Els dos reactors del pont aeri balear tindran la seva base a Palma».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.