cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Detingut al barri de la Soledat de Palma el cap del clan de «narcos» Campos Maya

El germà d'«el Pablo» s'encarregava de la venda de droga en absència d'aquest

Benigno C.M., de 35 anys, va ser arrestat per funcionaris del Cos Nacional de Policia acusat d'un delicte de tràfic d'estupefaents. El detingut era actualment el líder del clan de narcotraficants Campos Maya del barri ciutadà de la Soledat i li varen ser intervinguts uns 120 grams de cocaïna.

L'operació policíaca havia començat alguns mesos enrere, i havia estat duita a terme per la UDYCO (Unitat de Drogues i Crim Organitzat). Se sospitava que la família de narcos tornava a vendre droga a la zona, així que es muntaren dispositius de vigilància. Es pogueren observar nombrosos consumidors habituals que confirmaren la ubicació exacta del punt de venda i el nom de la persona que li havia facilitat els psicotròpics.

Atesa la gran quantitat d'actes d'intervenció instruïdes, els funcionaris del CNP es posaren en contacte amb el jutjat, al qual sol·licitaren un manament judicial d'entrada i escorcoll de domicili.

Els agents varen interceptar el germà d'«el Pablo» al carrer, i després d'intervenir-li 90.000 pessetes en metàl·lic procediren a la seva detenció. L'acusat en tot moment posà traves, i tant ell com la seva família insultaren els funcionaris durant tot l'escorcoll. Després sol·licità un habeas corpus, que va ser denegat pel jutge de guàrdia. En el moment d'entrar a la casa, Benigno manifestà que no tenia les claus de la casa, per la qual cosa hagueren de demanar una altra odre per fer ús de la força per accedir a la casa, situada al primer pis del número 17 del carrer Cabrera.

Quan els bombers havien de procedir a forçar la porta, el detingut «recordà de sobte» que hi havia una clau amagada a l'escala. Els agents del CNP i la comissió judicial trobaren els 120 grams de cocaïna en el bany. Es trobaven repartits en tres bossetes i amagats dins un fals forat del lavabo. En un dels recipients, la droga estava en estat de roca i era de gran puresa.

Antigament aquesta banda organitzada era controlada per Pablo Campos, «el Pablo», i el seu germà Benigno l'havia substituït després que aquest «desaparegués» durant un permís atorgat pel seu règim carcerari de tercer grau, que curiosament li hauria d'haver estat retirat dies abans de la fugida per la confirmació d'una nova condemna.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.