algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 17°
17°

Ibèria i Sepla signen la pau un cop acceptades les exigències dels pilots

El col·lectiu cobrarà 700.000 pessetes més i se'ls facilitarà la compra d'accions

Ibèria, representada pel president, Xabier d'Arala, i el director general, Àngel Mullor, i el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (Sepla), pel secretari general, Juan José Arroyo, i el negociador, Santiago Santamaría, varen arribar ahir finalment a un acord per signar el VI Conveni Col·lectiu i tancar la fusió d'Aviaco, un dels punts de màxima fricció, després d'una sessió maratoniana de negociacions de 24 hores i més de dos mesos de conflictes i reunions entre ambdues parts.

A les 20.00 hores fonts de la companyia varen confirmar als mitjans de comunicació que la pau entre directius i pilots havia arribat, la qual cosa facilitarà la solució del «caos» aeri i els problemes aeroportuaris que se sofreixen arreu de l'Estat espanyol i que es pateix quasi a diari a l'Arxipèlag balear, la qual cosa agreuja la comunicació interinsular i amb el Conteninent.

L'acord definitiu estava pendent de resoldre les diferències entre les parts sobre la segregació d'actius i les qüestions relacionades amb la renovació de la flota.

Minuts abans d'anunciar-se el pacte, varen arribar a la seu d'Ibèria a Madrid el ministre d'Enerdia i Indústria i portaveu del Govern central, Josep Piqué, i el president de la Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepi), Pedro Ferreras, per avalar la signatura del conveni.

L'aerolínia Ibèria entregarà una paga anual a tots els treballadors, que per als pilots serà de 700.000 pessetes. En aquest concepte Ibèria invertirà uns 5.000 milions de pessetes.

D'altra banda, es reservarà, de cara a l'OPV (Opereació Pública de Vendes) de la companyia de bandera, un tram específic per a treballadors, amb una rebaixa del 10 per cent. D'aquesta manera, els empleats podran disposar de fins a un 4 per cent del capital global. Ibèria i Sepla van pactar així mateix, un sistema d'opcions de compra d'accions per als treballadors.

Aquesta iniciativa no té cap cost per la companyia, però pot suposar importants plusvàlues per als treballadors, que podran disposar, en el futur, d'accions al preu actual. Queda per aclarir què ocorrerà amb els incentius lligats a la puntualitat i a la regularitat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.