cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 16°
16°

La modificació del PGOU no prosperà en un tens ple marcat pels insults

Nájera estigué prop de perdre els nervis en al·ludir el PP els seus interessos a Cuba

El ple de l'Ajuntament de Calvià celebrat ahir per debatre una modificació puntual del PGOU del 91 amb l'objectiu de moderar el ritme de creixement en el municipi es convertí en un acte electoral tant del PSOE com del PP, i acabà amb insults i desqualificacions davant el públic assistent i els mitjans de comunicació.

L'al·lusió per part del regidor popular Ignacio Deyá sobre els «interessos» del marit de Margarita Nájera a Cuba, publicats per Diari de Balears provocaren que la batlessa, indignada i a una passa de patir un atac de nervis, qualificàs de «fill de puta» l'edil popular i que el tinent de batle, Antoni García, molt excitat, hagués de ser retingut pels seus companys per evitar una agressió física a Deyá.

El regidor del grup mixt, Anselmo Martín, no assistí a la sessió plenària per «no participar en el paripé electoral» organitzat pels socialistes en lloc d'aprovar la revisió del nou pla general.

La moció del grup socialista proposava la modificació de la normativa urbanística per reformular un model de desenvolupament que ha esdevingut «insostenible», de manera que es reduís el creixement actual del 8 a l'1%, autoritzant anualment un màxim de 1.750 places.

En no comptar amb els vots necessaris (Martín no assistí al ple i el PP es va absentar al·legant inseguretat jurídica) la proposta no va ser aprovada. El PSOE es comprometé que si obté majoria en els pròxims comicis la mesura s'aprovarà a principi de la legislatura que ve, amb dos mesos de retroactivitat «amb la qual cosa les sol·licituds de llicència d'obres que es formulin a partir d'ara s'hauran de sotmetre a aquesta modificació» i entrar en llista d'espera. El regidor popular Ignacio Deyá apuntà que el simple anunci d'aquesta mesura «ha provocat alarma social» i acusà el grup socialista de portar a ple un tema tan conflictiu en període electoral «en contra del que havíem pactat».

Segons el PP, la proposta socialista només pretenia «aconseguir un titular als diaris per rentar la imatge de la batlessa en matèria urbanística, camp en el qual no té la més mínima credibilitat».

Deyá es referí als mateixos informes tècnics que acompanyen la proposta, on s'apunta que «la manca de previsió, si no es prenen mesures, conduirà al desastre que vostè, senyora Nájera, ha provocat amb una pèssima gestió».

Després de referir-se a temes urbanístics com la Marina de Magaluf, el solar de Son Caliu Nou, el camp de futbol de Son Ferrer, entre d'altres, Deyá amollà a Nájera que «està sota sospita en matèria urbanística i no està legitimada per intentar aplicar una mesura similar perquè no té credibilitat. Pot agafar l'expedient i portar-lo a Cuba, on sembla que té interessos».

Davant les acusacions Nájera respongué amb un «és vostè un covard, un impresentable i un mesquí». Un cop finalitzat el ple, a la sortida, els insults es repetiren i quasi s'arribà a les mans. La crispació i els desafortunats modals d'alguns provocaren desagradables maneres de comportament no molt democràtiques per part de representants del poble a l'Ajuntament.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.