Greenpeace no es fia del que hi ha en el viver públic de
Menut.
L'organització ecologista ha enviat una carta al director general
de Medi Ambient, Santiago Sainz de los Terreros, en què li reclama
que faci públic el catàleg d'espècies arbòries i arbustives
autòctones del viver de Menut a Escorca per saber si són útils per
reforestar la Trapa.
Greenpeace sol·licita espècies en producció, origen de les llavors, disponibilitat de la planta per a la pròxima tardor, preus i condicions de compra amb l'objectiu de constar la disponibilitat de la planta autòctona «per emprendre la segona fase del projecte de reforestació que la nostra organització està realitzant a la finca de la Trapa», diu Mario Rodríguez, portaveu d'aquesta agrupació.
L'any passat l'organització ecologista va dur des de Girona mil exemplars d'alzines i altres espècies per reforestar la Trapa i asseguraren que no es podien trobar vivers a l'Illa que comercialitzaven aquest tipus de plantació.
La Conselleria de Medi Ambient va replicar que en el viver de Menut hi ha 30.000 exemplars, entre els quals figuren tres mil alzines, destinades principalment a la reforestació de zones públiques que han estat víctimes del foc i de l'erosió. No content amb això, Greenpeace exigeix ara el catàleg de Menut i diu que una de les característiques fonamentals del projecte de reforestació a la Trapa és la utilització de més de deu espècies arbustives i arbòries.
L'entitat «verda» considera que la informació sol·licitada al director general de Medi Ambient «és fonamental a l'hora de planificar el desenvolupament de la segona fase del projecte forestal Echando Raíces a les Illes Balears. S'ha de potenciar sistemes de reforestació que emprin planta autòctona, apliquin tècniques de preparació del terreny que minimitzin l'impacte ambiental i siguin multiespecífics amb la finalitat d'incrementar la biodiversitat en el medi natural».
Per acabar, l'agrupació ecologista diu que «l'escassesa de vivers de planta autòctona és una realitat i solucionar aquesta problema hauria de ser una de les principals prioritats en matèria forestal del Govern balear».