algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 22°
29°

De casals nobles a petits hotels de luxe

En els darrers anys, la noblesa ha optat per reconvertir les cases senyorials i treure'n algun profit

En el decurs d'aquests darrers anys, alguns dels més emblemàtics casals senyorials d'Artà han esdevingut petits hotels de luxe.
L'hotel residència de Can Moragues, l'hotel Casal d'Artà i el projecte de Can Epifanio són, a hores d'ara, els immobles que ja s'han rehabilitat o estan a punt per complir la funció residencial per a hostes. Però en llista d'espera n'hi ha molts d'altres.

El batle, Montserrat Santandreu, corroborà aquesta nova situació que es viu al poble esmentant que «en els darrers anys ha sorgit l'interès per la rehabilitació i conversió en hotels d'aquells immobles amb una certa presència. Fins i tot la demanda de compra d'aquests casals s'ha incrementat per tal d'executar projectes d'aquest tipus».

El màxim apogeu d'aquests immobles, que pertanyien principalment a famílies de la noblesa artanenca, tingué lloc a final del segle XVIII i mitjan segle XIX. Amb l'arribada del nou segle, els casals senyorials entraren paulatinament en desús i, a conseqüència de l'abandonament, s'anaren degradant fins al punt que avui molts es troben en un lamentable estat.

Segons el batle, un cúmul de circumstàncies han contribuït a aquesta situació. La manca de funcionalitat, l'enorme cost del manteniment d'aquests luxosos casals i el repartiment de l'herència entre els fills i germans dels senyors en són les principals causes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.