cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
19°

Ibèria i els pilots negociaven anit la solució definitiva al conflicte aeri

Passada la mitjanit, els pilots del Sepla i la direcció d'Ibèria continuaven negociant a Madrid una solució definitiva al conflicte. Malgrat que les postures estaven «apropades», el cert és que encara existia un important punt de divergència: els pilots no volen la segregació dels actius de la companyia.

No obstant això, la direcció es mantenia tancada en aquest punt, malgrat que no es descartava un acord aquesta matinada. Per tant, el desacord ja no se centra en qüestions salarials, sinó en el veritable punt de fricció, que se centra en les preses de decisió que afectin el futur de la companyia. No s'ha d'oblidar que una de les crítiques més importants que es fan als pilots és que actuen com si se sentissin part de la propietat d'Ibèria.

Al llarg del dia d'ahir es tornaren a sentir amenaces contra el Sepla, fins i tot per part del Govern central. Així, Moncloa podria aporvar una normativa que qualificàs de greu o molt greu que un pilot retardàs la sortida d'un vol per causes injustificades, sobretot si això produís la cancel·lació del servei.

En aquest sentit, fonts aeroportuàries indicaren que les cancelacions d'aquestes darreres setmanes són imputables als pilots en la seva gran majoria, i serien fruit del descontent d'aquests professionals davant el futur d'Ibèria i el seu procés de privatització decidit pel Govern central.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.