cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

Els veïns estan cansats de respirar fums tòxics d'un taller de pintura il·legal

El batle, Miquel Oliver, va decretar que s'aturàs l'activitat industrial, però el jutge va fer anul·lar la paralització

Quan el fill de Lourdes Torralba decanta les cortines i obre les finestres de la seva habitació es troba amb una imatge no tan sols trista sinó, i encara més greu, perjudicial per a la seva salut. Només tres pams separen el seu nasset d'una xemeneia industrial per on surten els fums carregats de plom i altres partícules nocives provinents de la pintura de cotxes i de barques que s'utilitza al taller instal·lat als baixos de l'edifici.

Aquest taller no té llicència ni d'obertura, ni d'activitat, però funciona. Els veïns que viuen damunt el taller, en el número 28 del carrer Magallanes del Port de Pollença, no saben què més han de fer perquè l'Ajuntament obligui el titular, Juan Gerardo Vizcaya, a legalitzar l'activitat i posar les coses en condicions. Fins i tot, sospiten d'una mà negra. No s'amaguen a l'hora de dir que han arribat a pensar que el senyor de baix té bo amb el jutge que porta el cas o amb la Guàrdia Civil.

Lourdes Torralba fa pocs dies que ha tornat a estar hospitalitzada. Té asma. El seu fill té asma. I el seu marit té asma. El metge no els assegura que l'afecció els provengui del taller de baix, però el que sí té clar és que l'activitat de sota els perjudica i agreuja la malaltia. Ella està esglaiada, «acabarem tots amb un fibrosi pulmonar», sentencia. Fa dos anys que els veïns lluiten perquè el taller es posi en condicions, però fins fa dos mesos l'Ajuntament no s'ha mogut.

El consistori pollencí acordà en comissió de govern, el passat 24 de març, atorgar un termini «improrrogable» de cinc dies al titular de l'activitat de taller de pintura perquè «l'activitat no disposa de la preceptiva llicència d'instal·lació, obertura i funcionament». En l'esmentada comissió es decidí també que «la manca de resposta "per part del titular" implica l'acceptació de les irregularitats assenyalades i, en conseqüència,permetrà l'acord, de forma immediata, de paralització i clausura de l'exercici de l'activitat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.