algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Capturen prop de Cabrera un vaixell xinès amb dotze tones de tonyina roja

Al capità li exigeixen una fiança de 30 milions per pescar en aigües protegides

Una patrullera espanyola ha capturat en aigües protegides, prop de Cabrera, el vaixell de la República Popular de la Xina Jin Feng 5 amb dotze tones de tonyina roja.

El gènere, presumiblement havia de ser venut al mercat japonès per preus desorbitants: fins a les sis mil pessetes el quilo, el que hagués suposat cobrar devers 70 milions de pessetes. No obstant això, és possible que d'aquestes 10 tones només 4 s'hagin pescat en aigües protegides, segons consta en el diari d'abord que s'està investigant.

Fonts de la Direcció Provincial d'Agricultura i Pesca afirmen que el Jin Feng 5 pertany a la companyia Xina National Fisheries, que té la seu a Las Palmas. L'embarcació xinesa, amb 23 tripulants, se li ha obert un expedient administratiu i se li exigirà, en principi, el pagament d'una fiança entorn als 30 milions de pessetes com a requisit previ a la seva llibertat. És possible que les tones de tonyina siguin subhastades a les llonges de la península a un preu de 1.700 pessetes el quilo.

El vaixell, de grans dimensions, va ser albirat el capvespre de dijous en aigües internacionals però dintre de la zona de Protecció Pesquera de la Mar Mediterrània, sota responsabilitat espanyola.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.