muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
17°

El director del Centre per la Pau, a favor d'una negociació diplomàtica a Kosovo

Aguirre: «L'acció de l'OTAN a Iugoslàvia causa molts més danys que beneficis»

Quan s'han complert 60 dies d'atacs, la intervenció de l'OTAN a la guerra de Kosovo «està resultant altament ineficaç, causa més danys que beneficis tant al poble kosovar com al serbi. A més ha enfortit Milòsevic i ha incrementat la desestabilització en els Balcans».

Així ho va manifestar Mariano Aguirre, director del Centre d'Investigacions per la Pau, que ahir va pronunciar la conferència Guerra contra Sèrbia. La responsabilitat occidental en el centre de Cultura de Sa Nostra en un cicle de conferències organitzat pel Lobby de Dones.

Aguirre creu que l'OTAN hauria d'haver seguit amb les negociacions utilitzant paral·lelament forces de coacció però no haver entrat en una acció militar tan apressada. Pensam que a la guerra de Palestina s'està negociant durant dècades i que Irlanda després de negociacions s'ha arribat a un acord. Ara, les conseqüències de la intervenció a Kosovo són imprevisibles».

Aguirre comenta que l'acció internacional «no ha respectat els principis de la justícia universal, que diuen que en un conflicte els mitjans i els fins per aconseguir la pau no han de ser més negatius que el propi conflicte».

També criticà l'estratègia militar de l'OTAN que ha volgut relacionar la població sèrbia amb el dictador Milòsevic. El que s'ha de perseguir és Milòsevic i no Sèrbia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.