nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
17°

Malgrat la baixa natalitat, Balears és al cap de l'Estat en nombre de guarderies

A les Illes hi ha més de dues mil empreses al sector

Balears és la comunitat autònoma amb més guarderies d'infants per habitant. Així ho afirma la presidenta de l'Associació d'Empresaris de Guarderies Infantils de Mallorca, Francisca Picornell. A part de les 130 empreses associades, Picornell assegurà que n'hi ha prop de 2.000 en total a les Illes. «Si tenim en compte que a una comunitat com Andalusia, hi ha tan sols tres mil guarderies, per a sis milions d'habitants, els nombres cauen pel seu propi pes».

Les guarderies illenques estan preocupades per la congelació del creixement de la població infantil a les Illes. «Ara començam a recuperar-nos una mica, però de cada vegada hi ha més guarderies, així que en nombre total hem davallat la mitjana de nins per centre, tot i que algunes estan experimentant creixement».

El ritme extremadament lent de creixement de població infantil no és l'única causa per la qual les guarderies perden població. La invasió d'aules per a infants menors de sis anys a les escoles concertades també està fent molt de mal al sector. «Evidentment, els pares no tenen cap obligació de dur els seus nins a aquest tipus de centres, però resulta que molts ho fan per tal de poder garantir una plaça per a l'infant en el centre en el moment en què la seva escolaritat sigui obligatòria. S'estimen més pagar gairebé els mateixos doblers que a les guarderies per tenir una educació menys personal per als nins».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.