cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

El CIM i el Govern visitaren ahir sa Dragonera amb motiu del Dia Europeu dels Parcs

Ahir, 24 de maig, se celebrà el Dia Europeu dels Parcs. Sa Dragonera va ser el parc triat pel Consell Insular de Mallorca (propietari des del 1987) i el Govern balear (que declarà, per decret, l'illa Parc Natural) per celebrar aquest simbòlic acte. Per part del CIM visità l'illa Mercè Amer, presidenta de la Comissió de Medi Ambient i per part del Govern balear ho va fer Mateu Castelló, cap del departament de la Conservació de la Natura de la Conselleria de Medi Ambient.

A bord del Margarita, tècnics, polítics i mitjans de comunicació partiren de Sant Elm cap al Parc en un dia ben assolellat. En arribar al port, a cala Lladó, els humans es varen veure envoltats per una plaga de grumers que cobria gran part de la superfície de l'aigua. Les ganes de banyar-se per part d'alguns expedicionaris varen quedar postergades per a una millor ocasió.

Una vegada trepitjat terra ferma i lluny del perill dels grumers, Amer i Castelló explicaren les actuacions mes importants que s'estan duent a terme enguany. Entre aquestes destaquen la ianuguració del Centre de Recepció del parc on els visitants i escolars poden obtenir informació del parc amb l'ajuda de panells divulgatius de les espècies que habiten a l'illa i una maqueta de gran escala de sa Dragonera.

Els representants de les dues institucions també visitaren les obres de l'escola taller de Fodesma que estan rehabilitant un marge que inclou una canalització per conduir l'aigua de pluja per tal d'evitar l'erosió del terreny. Les sargantanes, gavines i alguna rata observaven mentrestant els nouvinguts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.