algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

La vila distingeix mossèn Xamena com a fill predilecte

L'historiador rebé l'honor entre merescudes lloances

L'historiador local de Felanitx, mossèn Pere Xamena i Fiol, va ser nomenat ahir fill predilecte de la vila en un acte solemne i multitudinari a l'auditori municipal.

Més de 500 persones omplien el recinte en espera del reconeixement que per unanimitat atorgà en el seu dia el consistori al mossèn. I així, començant la vesprada, la coral entonà l'himne de Felanitx anunciant que l'hora era arribada.

El professor Grimalt donà compte de la trajectòria i els mèrits d'aquesta personalitat mitjançant un emotiu resum de la vida d'aquest felanitxer de rel.

Del seu discurs, destacada menció rebé l'abundant activitat cívica en favor de la difusió de la llengua catalana i de la cultura en el si de l'Església de Mallorca.

Tot seguit, el vicari general de la diòcesi, Joan Bestard, va fer ús de la paraula per llegir una missiva del bisbe, Teodor Úbeda, en la qual s'exposava la gratitud de l'Església per la distinció atorgada a un dels seus valedors.

En arribar l'acte de proclamació, el batle, Miquel Riera, va fer els honors i entregà al mossèn un pergamí en el qual se'l reconeixia com a fill predilecte de la vila. Mentrestant, ell, amb l'emoció que se l'enduia, improvisà un breu parlament en què va agrair molt cordialment la distinció i afirmà que «és un gran reconeixement per una feina molt modesta».

Per deixar constància de la proclamació, també es va descobrir una pintura amb el retrat del fill predilecte que a partir de demà penjarà a la sala de sessions de la casa de la vila, al costat del retrat de Nadal Batle, l'altre gran valedor de la llengua, la memòria del qual ja honrà la Sala, l'any passat, amb aquesta mateixa distinció.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.