cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.15°

Més de 200 immigrants del pla Mirall dormen des de fa setmanes pels carrers de Palma

Tenen tots els permisos de residència i de treball

El sindicat Comissions Obreres denuncià ahir la greu situació personal i social d'aproximadament 200 inmigrants provinents dels campaments de Ceuta i Melilla que han viatjat fins a Mallorca amb tota la documentació facilitada per la Delegació del Govern central a Balears per treballar a les obres del pla Mirall i la Universíada.

Mustafà Boul'Harrak, responsable del Centre d'Informació de Treballadors Immigrants (Cite) de CCOO, responsabilitzà el Govern, Ajuntament de Palma, Consell Insular i Delegació del Govern de l'abandonament que sofreixen aquestes persones, en la seva majoria titulats universitaris, que es veuen obligats a dormir al carrer (plaça d'Espanya i a la gespa devant del refugi can Pere Antoni i Gesa) per manca de possibilitats d'accedir a un habitatge i amb els albergs públics totalment saturats.

El màxim responsable de CCOO, José Benedicto, indicà que els 200 immigrants procedents en la seva majoria de l'Àfrica subsahariana «es troben sense feina, en alguns casos sofreixen abusos policials perquè no agrada que dormin al carrer i sense ningú a qui reclamar».

Els membres del sindicat han intentat «amb insistència» posar-se en contacte amb els responsables socials de les institucions i no hi ha hagut cap resposta. «Els han duit per explotar-los bé i quan acabin les inauguracions els tornaran a Ceuta i Melilla com si fossin envasos retornables», digué Benedicto.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.