algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Els experts volen un pla ferroviari a Mallorca i no cops d'efecte electoral

Amics dels Ferrocarrils diu que el sector turístic pot ajudar a promocionar el tren

L'Associació Amics dels Ferrocarrils de Balears, que ahir va presentar el seu darrer número de la revista Es Furgó Correu, va ser crítica amb els diferents projectes ferroviaris que han presentat alguns partits polítics ja que consideren que «més que un projecte aïllat el que s'ha de fer és dissenyar un autèntic pla de ferrocarils a Mallorca».

En aquest sentit, Pere Brunet, coordinador d'aquesta associació va ironitzar que el projecte de crear un tramvia que vagi a l'aeroport «és de moment un tramvia fantasma perquè "va argumentar" encara no és més que un cop d'efecte en època preelectoral i no una realitat». L'entitat va reclamar ahir la recuperació de la línia de ferrocaril que arribi fins a Artà, la qual podria ser aprofitada per residents i turistes. «Pensam que les agències turístiques podrien posar-se d'acord per divulgar aquest servei. Crec que aquests projectes són possibles. Només falta voluntat política i un poc d'imaginació», va comentar Brunet.

Respecte del tren elèctric, Brunet no n'és és massa partidari, encara que veu positiu els tramvies elèctrics en àrees urbanes ja que és una eina per potenciar el servei públic front als vehicles privats com el cotxes. Opina que si els trens elèctrics s'utilitzen per enllaçar poblacions, «tenen l'avantatge que no contaminen però en canvi necessiten d'una estructura aèria, com el tren de Sóller, que pot provocar un impacte paisatgístic important», comenta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.