nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Bequen estudiants iranianes a la UIB per impulsar el feminisme al seu país

La Universitat signà el conveni amb la Fundació Internacional Olof Palme

Obrir Iran "i, a més, obrir el rol de la dona iraniana" a Occident és la filosofia que inspira l'acord subscrit ahir entre la Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Fundació Internacional Olof Palme (FIOP).

En virtut d'aquest acord, dues estudiants iranianes de postgrau podran cursar "el curs vinent i de franc" a les Illes el Màster de Gestió de Turisme que és impartit a la UIB; però darrere l'aparent humilitat d'aquest acte s'amaguen interessos ben grans i gens foscs.

Anna Batllebó "diputada catalana pel PSOE al Congrés i secretària general de la FIOP" explicà ahir com la progressiva obertura social, política i econòmica del govern iranià haurà de ser aprofitada per les dones d'aquest païs, dones que «davall del xador, duen sabates de tacó i texans».

La també diputada socialista Teresa Riera "catedràtica de Ciències de la Computació de la UIB" serà la responsable d'evitar el possible aïllament de les dues becàries al llarg del curs. Batllebó no amagava ahir el seu desig que l'estada de les iranianes a les Illes pugui «pervertir-les» (són paraules textuals, també humorístiques), de manera que les estudiants, en tornar al seu país, tenguin una visió més objectiva de la situació oprimida del col·lectiu femení.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.