cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
24°

Emaya assegura que no té previst pujar enguany el preu de l'aigua

Té previst no subministrar aigua a Calvià quan funcioni la dessaladora

La presidenta de l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram, Maria Crespo, anuncià ahir que Emaya no pujarà les tarifes d'aigua per a l'any 1999, "fent referència a l'ús de la dessaladora, que encariria el preu del metre cúbic 30 pessetes. Crespo, al contrari que Madrid, té molt clar que la dessaladora estarà ja aviat en ple funcionament.

La presidenta i regidora de Medi Ambient a l'Ajuntament de Palma, comentà tot i això, que amb vista a l'any 2000 s'haurà d'estudiar si s'han d'augmenten o no les tarifes. «Tot dependrà de les pluges, els embassaments i del funcionament de la dessaladora», afegí Crespo.

La presidenta féu especial esment a la sequera que pateix Palma en els darrers mesos i assegurà que a principi de juny la dessaladora d'aigua començarà a funcionar. «Les proves de la dessaladora que començaren dissabte han estat superades i tal com s'ha vingut anunciant aquests dies, el director general de l'obra, Miquel Torres, confirmà que a principis de juny ja arribarà aigua provinent de la dessaladora», digué Crespo. També corroborà el preu de l'aigua quan s'empri la dessaladora i comunicà que costarà cent pessetes el metre cúbic "actualment els palmesans en paguen 67 pessetes.

La presidenta de l'empresa municipal d'aigua, però, justificà que l'aigua a Palma no serà tan cara com en altres municipis "al·ludint a Calvià", perquè en el moment que funcioni la dessaladora, Emaya deixarà de subministrar aigua en aquest municipi veí. Això significa que la ciutat no depèn exclusivament de la nova dessaladora com el cas de Calvià que no té captació pròpia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.