muy nuboso
  • Màx: 17.22°
  • Mín: 12.25°
13°

La fantasia conquerí la vila per als nins

2.000 infants, acompanyats d'Albercòcum, gaudiren ahir de valent en la XXI Diada d'Esplai de Mallorca

Prop de dos milers de nins i nines feren seva ahir la vila de Porreres amb motiu de la XXI Diada d'Esplai de Mallorca. Procedents de tots els racons de l'Illa, 16.000 metres de paperines de colors penjats pels carrers i el protagonista indiscutible de la jornada, n'Albercòcum, els reberen a primera hora del matí.

Mig albercoc i mig humà, aquest personatge tant porrerenc aconseguí que els nins i nines s'introduïssin dins un món imaginari de trepidant mobilitat que posà al seu abast tot tipus de diversions i aventures fantàstiques. Eregint-se en el quarter general, el parc de n'Hereveta fou el centre de l'activitat a primera hora. Però tot seguit, el poble de Porreres els lliurà les claus de casa seva. Així, diverses cotxeries, transformades en mons de fantasia cobraren el protagonisme.

El món Blanc, el món Gegant, el món Petit, el món Embruixat, el món Girat, el món Dolç i el món Banyat s'obriren davant els seus ulls.
Per ells, distribuïts en grups, passaren tots i cadascun dels nins i nines que, entre grans sorpreses i grans rialles, desenvoluparen algunes activitats de caire lúdic.

Com exemple d'elles, al món Gegant els nins hagueren d'aixecar un castell de cartes gegants, quasi més grans que ells mateixos. Per la gran quantitat de participants, s'hagué de reproduir fins a set vegades el mateix itinerari.

A les 13.30 les campanes de l'església interromperen els jocs i cridaren a missa al lloc Sagrat, habilitat al quarter general de n'Hereveta. Per tan sonada ocasió fou el bisbe, Teodor Úbeda, qui oficià l'acte litúrgic.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.