algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Les principals forces polítiques s'afegiren al contingut del manifest de la Diada

L'únic partit que no s'adherí al text confeccionat per l'OCB en defensa de la llengua fou el PP

Tots els sectors polítics donaren ahir suport a la inciativa popular de la Diada per la Llengua i l'Autogovern, llevat del Partit Popular. Antoni Mir, president de l'Obra Cultural Balear i principal coordinador dels actes que han conformat aquesta crida, recordà ahir que, si bé no s'havia vist cap conegut del PP a la manifestació, molts de polítics d'aquest signe havien donat suport als pobles aquesta iniciativa, aportant en alguns casos mitjans de locomoció perquè la gent dels seus pobles poguessin anar fins a Palma per tal de participar-hi. Segons Mir, «una força política que té més del 40 per cent dels vots és necessària per la defensa de l'idioma». Mir vindicà en el seu discurs «la plena normalitat d'una llengua, la nostra; d'una cultura, la nostra; d'una identitat, la nostra».

La presidenta del Consell de Mallorca i candidata d'UM a la presidència del Govern, Maria Antònia Munar, afirmà ahir que la manca de resposta per part de la força fins ara majoritària té només un motiu: «que al PP no l'interessa que els mallorquins sapiguem qui som, que som una nacionalitat per raons que mai no es tenen en compte des de l'Estat central».

Francesc Antich, candidat socialista a la presidència, digué que no se sentia «gens estranyat» perquè no tingués representació ahir «un partit que ni tan sols va donar suport a l'Estatut d'Autonomia i que no ha sabut coordinar el desenvolupament de la Llei de normalització lingüísticat».

El candidat del PSM, Pere Sampol, va valorar molt positivament la massiva afluència de la gent a la convocatòria: «Ha estat un èxit de participació, amb molta de gent jove: això vol dir futur».

Per part d'Esquerra Unida/Els Verds, la candidata d'aquesta coalició a la batlia de Palma, Margalida Thomàs, afirmà que la seva força donarà suport a qualsevol iniciativa que defensi «més autogovern, amb contingut, per la identitat i la interculturalitat de tots els habitants de les Illes Balears, els quals avui (per ahir) han vingut a dir 'prou!' a un determinat tipus de política».

Antoni Roig, l'aspirant del PSIB a Palma, va afirmar que, amb un govern progressista, aquesta manifestació hauria tingut una caire ben diferent: «em preocupa que una part de les institucions (Govern i consistori de Palma) no hagin volut sortir al carrer».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.